header ad

Tuesday, December 11, 2012

15 Истини за Връзките

Тези 15 истини за връзките понякога могат да бъдат трудни за приемане, но накрая ще ти помогнат да отсееш неподходящите, да направиш място за правилните и да се погрижиш за хората, които са най-важни за теб.

1. Някои взаимоотношения ще бъдат дарове, други ще ти послужат за урок - Така или иначе, никога не съжалявай за това, че познаваш някого. Всеки срещнат човек те учи на нещо важно. Някои хора ще те изпробват, някои ще те използват, а някои ще те научат, но най-важното е, че ще има такива, които ще извадят най-доброто от теб.

2. Когато времената станат тежки, ще има хора, които ще те изоставят - Когато си добре в живота, приятелите ти те опознават. Когато нещата в живота са трудни, ти опознаваш тях и разбираш кои са истинските ти приятели. Ще има много хора около теб когато всичко е наред, но вземи под внимание кои остават, когато животът ти е труден. Кои са хората, които жертват ресурсите си, за да ти помогнат да подобриш живота си, когато имаш най-голяма нужда. Тези хора са истинските ти приятели. 

3. Животът е пълен с фалшиви хора - Понякога човекът, за когото би поел куршум, се оказва този зад пистолета. Толкова е лесно да повярваш на някого, когато ти казва точно каквото искаш да чуеш. Някои хора са мили заради собствената си изгода - хора, които се обаждат само когато се нуждаят от нещо или са наоколо, когато това е от полза за тях. Не всеки ти мисли доброто. Понякога трябва да бъдеш подмамен и подведен от погрешните любовници или приятели, за да можеш да намериш и оцениш сродната си душа и истинските си приятели.

4. Хората лесно могат да бъдат неискрени в думите си - Когато някой наистина те обича, няма нужда да казва и дума. Ще бъдеш в състояние да познаеш това просто от начина, по който се отнася към теб в дългосрочен план. Помни, че делата говорят много по-силно от думите. Човек може да каже, че съжалява хиляди пъти и да казва "Обичам те" колкото си иска. Но ако не може да докаже, че това, което казва, е истина, то не си струва да бъде слушан. Защото ако не може да го покаже, значи думите му не са искрени.

5. Колкото по-малко общуваш с някои хора, толкова повече ще се подобрява животът ти - Не се за доволявай да бъдеш нещо за някого само в свободното му време или когато няма какво друго да прави. Ако не може да бъде до теб винаги, особено когато имаш най-голяма нужда от него, значи не заслужава времето ти.

6. Тежките думи могат да болят повече от физическа болка - Премисли думите си преди да ги "изстреляш". Думите болят и оставят белези повече от колкото си мислиш, за това мисли преди да говориш. И помни, че това, което говориш за другите говори много и за самия теб.

7. Грешката е случайност. Изневярата и лъжата не са грешки - Те са умишлен избор. Престани да се криеш зад думите "Грешка" и "съжалявам" и престани да допускаш до себе си онези, които го правят.

8. Прекомерната ревност не казва на някой колко много го обичаш - Тя му казва колко не харесваш себе си. И никакво количество любов, обещания или доказателства от негова страна няма да бъде достатъчно да те накара да се почувстваш по-добре. Тези счупени парчета, които носиш със себе си, трябва да поправиш сам.

9. Когато хората са гадни с теб, обикновено е по-добре да си тръгнеш - Когато някой се държи с теб като с боклук, не обръщай внимание и не го приемай лично. Те не казват нищо за теб, а много за себе си. И без значение какво правят или казват, никога не падай до тяхното ниво и не хвърляй обратно мръсотия. Знай, че си по-добър и просто си тръгни. 

10. Хората ще се отнасят с теб по начин, по който ти им позволиш - Не можеш да ги контролираш, но можеш да контролираш какво да допуснеш. Красиви неща се случват, когато се дистанцираш от негативните хора. Ако го направиш не означава, че ги мразиш - означава, че уважаваш себе си. 

11. Една от най-трудните задачи в живота е да  отсраниш някого от сърцето си - Но помни, че никое взаимоотношение не е губене на време. Неподходящите те учат на урок, който те подготвя за подходящите.

12. Ядът и обидата нараняват теб - не тях - Прошепни малка молитва на благодарност за тези, които са се задържали до теб и  помисли с добро за тези, които не са. И ако някой чуе тази молитва, тези, който са там, ще разберат колко много ги цениш, а тези, които са си тръгнали, ще разберат, че цениш собственото си щастие достатъчно, за да не оставиш ядът и обидата да разрушат способността ти да живееш със състрадателно сърце.

13. Мълчание и половин усмивка могат да скрият много болка от света - Обърни внимание на тези, за които те е грижа. Понякога когато приятел казва: "Добре съм", има нужда да го погледнеш в очите, да го прегърнеш силно и да му кажеш "Знам, че не си."

14. Истинската любов идва когато спре манипулацията - Истинската любов идва когато ти пука повече за това кой всъщност е човека, от колкото кой ти мислиш, че трябва да стане; когато се откриеш честно и се осмелиш да бъдеш открит и уязвим. Нужни са двама, за да се създаде искрена среда, където това е възможно. Ако все още не си открил истинската любов, не се отказвай. Там някъде има някой, който ще сподели истинската любов с теб, дори ако това не е човекът, към който първоначално са били отправени надеждите ти. 

15. Дори и най-добрите взаимоотношения не са вечни - Никой не преминава през живота без да изгуби някой, когото е обичал или от когото се нуждае. Хората не живеят вечно. Оценявай това, което имаш, тези, които  обичаш и които ги е грижа за теб. Никога няма да знаеш колко много всъщност значат те за теб до деня, в който вече не са до теб. Не забравяй, че само защото нещо не трае вечно не означава, че не си струва прекараното време.
Източник: http://positive-thoughts.typepad.com

No comments:

Post a Comment