header ad

Wednesday, December 5, 2012

Все Още Има Много Неща, за Които да си Благодарен

1. Гледай на всекидневните предизвикателства като на задача с образователна цел - Запитай се: "На какво трябва да ме научи тази ситуация?" Във всяка ситуация от живота ни има урок, който да научим. Някои от тези уроци включват: Да станем по-силни. Да общуваме по-ясно. Да вярваме на инстинктите си. Да изразим любовта си. Да простим. Да разберем кога да оставим нещо. Да изпробваме нещо ново.
2. Нещата се променят, но слънцето винаги изгрява на следващия ден - Лошата новина: нищо не е перманентно. Добрата новина е: нищо не е перманентно :)
3. Да се откажеш и да продължиш напред са две много различни неща - Идва един момент, в който ти омръзва да преследваш всички и да се опитваш да поправиш всичко, но това не е да се откажеш и не е краят. Това е ново начало. Това е най-накрая да осъзнаеш, че не се нуждаеш от определени хора, неща и драмата, която носят със себе си.
4. Дистанцирай се от негативни хора - Всеки път когато изтегляш нещо негативно от живота си, правиш място за повече положителни неща. Животът е прекалено кратък, за да прекарваш времето си с хора, които изсмукват щастието от теб. Отърви се от негативните хора, защото те са най-големите унищожители на самоувереността и самочувствието ти. Заобиколи се с хора, които изваждат най-доброто у теб. 
5. Перфектни взаимоотношения не съществуват - Няма такова нещо като перфектни, идеални отношения. Как двама човека се справят с несъвършенствата на една връзка - ето това я прави идеална. 
6. Трябва да обичаш себе си - Едно от най-болезнените неща в живота е да изгубиш себе си в това да обичаш някого прекалено много и да забравиш, че ти също си специален. Кога беше последният път, когато някой ти каза, че те обича точно какъвто си, и че е от значение това, което мислиш и чувстваш? Кога беше последният път, когато някой ти каза, че си се справил добре или когато някой те заведе някъде просто защото знае, че се чувстваш щастлив когато си там? Кога беше посленият път когато този "някой" беше ТИ?
7. Не оставяй другите да взимат решения вместо теб - Понякога просто трябва да живееш без да ти пука какво другите мислят за теб, отърси се от драмата и докажи на СЕБЕ СИ, че си по-добър от колкото си мислят те.
8. Негодуванието наранява теб, не тях - Винаги прощавай на хората и продължавай напред, дори ако те никога не са те молили за прошка. Него прави за тях - прави го за себе си. Ядът е пилеене на щастие. Отърви се от ненужния стрес в живота си сега.
9. Не си само ти. Всеки има проблеми - Да загубиш съня си в тревога за някой приятел. Да изпитваш трудност да се надигнеш, когато някой те е разочаровал. Да се чувсташ малък, защото някой не те е обичал достатъчно, за да остане. Да се страхуваш да изпробваш нещо ново само от страх да не се провалиш. Нищо от това не означава, че не функционираш нормално или че си луд. Това просто означава, че си човек и че се нуждаеш от малко време да се почувстваш добре. Не си сам. Не зависимо колко засрамен или жалък се чувстваш заради собствената ти ситуация, има други, които изпитват същите емоции. Когато чуеш вътрешния си глас да казва: "Аз съм съвсем сам" - твоят разум ти пробутва лъжа. 

No comments:

Post a Comment