header ad

Friday, December 14, 2012

От Днес Започни да...

1. Цениш това, което имаш - Ако брояхме даровете си вместо парите си всички щяхме да сме много по-богати. Щастието е там ако искаш да бъде. Трябва просто да видиш, че е обвито в красота и е деликатно скрито между секундите на живота ти. Ако никога не спреш за миг да го забележиш, може да го пропуснеш. 

 

2. Фокусирай се върху нещата, които наистина имат значение - Самият факт, че си си жив тук на тази планета е божествено чудо и не трябва да прекарвш времето, което имаш, зает и нещастен. Всеки момент е дар, за това спри да се фокусираш върху неща, които не те правят щастлив, а вложи времето си в неща, които наистина са важни за сърцето ти. 

 

3. Дефинираш собствено значение на живота и го следвай - Какъв е смисълът на живота? Какъвто ти искаш да бъде. Не се страхувай от провал; страхувай се от цял един живот на посредственост поради липса на ангажираност. Има толкова много хора, който ще ти кажат, че не можеш. Това, което трябва да направиш е да се обърнеш и да им кажеш: "Само гледай!"


4. Приемаш предизвикателствата на живота - Може да си мислиш, че да направиш отклонение в живота е загуба на време и енергия, но може да погледнеш на отклонението като на средство да научиш повече за това кой си и на къде си се запътил в живота. Да бъдеш в страни от утъпкания път понякога може да е дезориентиращо и объркващо, но въпреки това събужда творческия ти дух да намери нови начини да те изгради по силен.

5. Намери баланса, който ти позволява да бъдеш този, който наистина си - Най-лошата ти битка е тази, която водиш между това, което знаеш и това, което чувстваш. Едно от най-трудните решения, които някога ще трябва да вземеш е кога да останеш на място и да опиташ по-силно и кога просто да вземеш спомените си и да продължиш напред. Понякога трябва да спреш да бъдеш човека, които си бил и да си спомниш човека, който е писано да бъдеш, човека, който си способен да бъдеш и човека, който наистина си.

6. Обичаш тялото си достатъчно, че да се грижиш за него - Ти си красив, но имай предвид, че не всеки ще го види. Никога не се срамувай от себе си, че си роден в кожата си. Може да й направиш белези, да я разпъваш, да я гориш, да я бележиш... Но ти винаги ще си в нея, така че може да се грижиш за нея и да се научиш да я обичаш.

 7. Ограничаваш времето си с негативни хора - Не можеш да правиш положителни избори до края на живота си без среда, която прави избора лесен, естествен и приятен. За това защити духа и потенциала си от лошо влияние като ограничиш времето, което прекарваш с негативни хора. 

8. Отнасяш с другите така както искаш да се отнасят с теб - Обмисляй отношението и действията си спрямо хората. Може да си на върха на света в момента - да се чувстваш недосегаем. Може да имаш всички инструменти на свое разположение да направиш и кажеш каквото си поискаш. Но помни, животът е кръговрат - това, което правиш в крайна сметка се връща при теб. 

9. Даваш добър пример -  Ако искаш да дадеш възможност на хората в живота ти, трябва да започнеш да живееш като най-пълноценната версия на себе си. Никога не си твърде стар да си поставиш още една цел или да мечтаеш за нещо ново. Повярвай в това, което искаш толкова силно, че да няма друг начин освен да се превърне в твоята реалност. Не се сравнявай с никой друг, остани фокусиран върху собственото си "пътуване" и оставяй отпечатъци след себе си. 

10. Приемаш ситуацията в момента и да живееш за възможностите, които стоят пред теб - Никога не губи време чудейки се какво е можело да бъде. Заеми се да мислиш за това, което все още МОЖЕ да бъде и повярвай, че както и да се развият нещата ще си доволен че това, което е можело да бъде никога не е се е случило. 
Източник: http://positive-thoughts.typepad.com/

No comments:

Post a Comment