header ad

Tuesday, December 11, 2012

Можеш да се освободиш и да тръгнеш по течението

За да се пуснеш по течението, запитай се тези три въпроса:

Първо се запитай: Дали многото мислене, принуждаване или увещаване ще променят ситуацията ми? Ако отговорът е не, приеми фактите. Без това приемане ще продължиш да се бориш, противопоставяш и влагаш усилия, което ще разяде радостта и енергията ти. От друга страна, приемането на ситуацията, такава каквато е и изборът да се пуснеш по течението ще ти донесат спокойствие, мир и лекота.
 
След това се запитай: От кои мисли и стари вярвания трябва да се отърва? Отърви се от всички мисли, които те карат да се разстройваш като нетърпение, ревност, страх или гняв. Един начин да го направиш е да се довериш, че от всяка ситуация произхожда нещо добро. Когато избереш да вярваш, че от всяко изживяване ще излезе нещо добро, скоро ще откриеш, че съществуващите пречки са всъщност прикрити дарове. Понякога тези препятствия служат да те избутат в нова посока - такава, която ще отвори света ти към великолепни преживявания. Понякога ти помагат да станеш по-силен, по-добър и по-мъдър. Вземи всички позитивни неща, които можеш, от дадено преживяване и избери да изоствиш негативните чувства зад себе си. 

Накрая си задай въпроса: В коя нова посока искам да водя? Важно е да разбереш, че да се пуснеш по течението не означава да плаваш безцелно и да позволиш на прилива да определи къде ще стигнеш в живота. Означава да успеееш сам да разбереш къде искаш да стигнеш и да предприемеш стъпките, с които да отидеш до там. 

Можеш да се освободиш и да тръгнеш по течението. Приеми ситуацията такава каквато е, остави глупавите мисли, които асоциираш с нея, довери се, че добро ще излезе от всяка ситуация и отвори съзнанието си за промяната на посоката. Остави се естественият поток на живота да те отведе към удивително ново приключение.
Източник: http://positive-thoughts.typepad.com

No comments:

Post a Comment