header ad

Sunday, December 9, 2012

Безусловно Щастие

   В крайна сметка не става дума за пари, става въпрос да бъдеш щастлив, че си ти. Ако това, което имаш, не е това, което искаш, трябва да направиш всичко, което е по силите ти, за да го промениш и за да можеш да привличаш повече от това, което искаш. И тогава, продължаваш да го правиш, да променяш стратегиите си, докато не се прояви това, което желаеш.

   Готов ли си да направиш това, което е необходимо? Крайният резултат винаги е оптималният успех: да бъдеш щастлив от това, което си, от това къде си, какво притежаваш и с кого го споделяш.
 
   Ние всички имаме едно общо нещо по между си: искаме да сме щастливи. Щастието може да е покрива над главата ти, достатъчно храна, здрави деца или щастлива връзка. Някои търсят по-висша форма на щастие, позната още като  "блаженство".  Блаженство наричаме висшия израз на щастието.

За да достигнем до състояние на блаженство и  да го поддържаме, трябва да направим разграничение между трите нива на щастие.
 
Ниво 1: Конкурентно щастие

Него виждаме в спорта, бизнеса, войната, игрите, залаганият, училището и други. Чувстваме се щастливи, когато печелим и сме по-напред от другите. Тази форма на щастието обаче винаги е преходна и рано или късно може да се обърне срещу нас. Някои хора засядат на това ниво и могат да станат много нещастни и разрушителни когато започнат да губят.
Прочети повече тук.

1 comment:

  1. Чудесна статия :) съгласна съм на 100% с всичко написано в нея и пожелавам на всички хора да се чувстват истински щастливи, да обичат себе си и околните с пълна сила и да се изпълнят с благодарност за всичко, което живота им предлага :))) Весели празници!

    ReplyDelete